הסלון הכי מקורי


קחו את כל מה שאי פעם הכרתם על אוכל. תהפכו, תשנו, תחלמו ותערבבו, לכל זה תוסיפו משורר משוגע שמתחפש לשף עם אפס מגבלות וגם אז לא תהיו אפילו קרובים לחוויה ש"הסלון" של אייל שני יספק לכם. הסלון זה כמו מופע מטורף שפוקד את ברודווי לכמה שנים, מצליח בטירוף ובסוף נעלם. כל מה שנשאר לכם לעשות זה להשיג כרטיסים לפני שמאוחר מדי. המקום פתוח רק יומיים בשבוע (רביעי וחמישי), ולא פשוט להשיג שם מקום. ה"סרוויס" (שירות) של הערב מתחיל ב- 19:00, לרוב סיבוב הלקוחות הראשון נגמר ב 22:00 ואז המקום מתמלא מחדש בקהל מגוון שבא לחגוג יחד עם הצוות של המקום עד השעות הקטנות של הלילה. זה הסיבוב שאתם רוצים לתפוס. המקום נמצא במחסן הזוי ברחוב קטנטן על הקצה של נחלת יצחק (מזרחית לאיילון). בתוך המקום מספר מצומצם של שולחנות שסידרם משתנה בהתאם ללקוחות. תוכלו גם להתיישב על כורסאות נמוכות עם שולחנות מלבניים לא כל כך נוחים ולאכול את כל הארוחה כאילו אתם בסלון ביתכם. לאורך הקיר הפנימי של המקום נמצא הבר שהוא בעצם המטבח של המקום. קבוצה של טבחים מתרוצצים מאחוריו בין ערמה של ירקות טריים, נתחי בשר אדומים, בקבוקי שמן זית גדולים ועשבי תיבול שזרוקים בכל מקום. בין כל אלה מסתובב בסקרנות אייל שני ומנצח על המקהלה.
למרות הבלגאן המוגדר שבמקום, כל המנות שיוצאות מקבלות יחס אישי מהשף כאילו הוא מכין אותן לעצמו. התפריט מורכב ומגוון. מאכלי ים טריים, ירקות בצורות ובטעמים חדשים, מנות בשר על קרש חיתוך ודגים שלמים בתבנית אפייה לפי משקל. האוכל יוצא על נייר עיתון חום ומונח במרכז השולחן. חלק מהמנות מקבלות את הפיניש האחרון על שולחן הלקוח גם אם הדבר ידרוש מכם לזוז אחורה ולפנות את כוסות היין כדי שלא ישפכו. לקראת חצות המוזיקה מתרוממת ואנשים נעמדים ורוקדים בין השולחנות לצלילי זמרת איטלקייה, זהר ארגוב ועוד כל מני סונטות מרימות אווירה.
הצוות של המקום מצטרף לחגיגה ולרוב הם גם שותים יותר מהלקוחות. חגיגה אמיתית.

המלצתי:
תגיעו בקבוצה של לפחות 4 אנשים, כדי שתוכלו לחוות מספר גדול של מנות. כנראה שאת התפריט לא תצליחו להבין. אני לא אצטט ממנו כי לרוב הוא משתנה. אייל מנסח את שם המנות לפי איך שהוא רואה אותם, וכנראה שרק אחרי בקבוק היין הרביעי תתחילו להבין למה הוא התכוון. תבקשו עזרה מהצוות. הם מכירים טוב את המנות והם ידעו להתאים אותן לטעמכם. כמובן שתאכלו הכל ביחד. בלי צלחות, הכל לאמצע.
ראשונות:
 לכו על מנות של ירקות ופירות ים. אל תפספסו את מנת הקרפצ'ו שנדפקת על השולחן ע"י פטיש כסף כבד.

עיקריות:
קחו שילוב של בשר ודגים. לרוב צריך להזמין את המנות כבר בתחילת הארוחה אחרת הם יחטפו ע"י שולחן אחר. תשאלו מה מיוחד ותבקשו שישמרו לכם בצד. נתחי הבשר עסיסיים ביותר. תאלצו לחתוך אותם לבד ולחלק בינכם. אני הייתי ממליץ לכם לסיים את הארוחה במנה של דג ים שלם שיוצא בתוך תבנית בוערת. הדג שוחה בתוך רוטב סמיך מלא בעגבניות יין וציר ים.
למקום יש גם תפריט טעימות לא יקר (160ש"ח) שמשלב מספר מנות קטנות מצויינות. לפעמים הוא משתנה, אבל הוא לא יאכזב אתכם. דווקא פה אני לא ממליץ על תפריט זה. אם כבר באים למקום, לכו על כל הקופה. לא זול, אבל שווה כל שקל.
תשתו כמה שיותר לאורך הארוחה כי כמו שציינתי הקצב עולה לאורך הערב ולא תרצו לשבת בצד ולהרגיש מחוץ לחגיגה. בסיום הלילה תצטרפו למחיאות הכפיים של הצוות אשר מפרגן לבמאי בסוף ההצגה.

הדירוג: (1 - 5)
כמה טעים: 5
אווירה: 5 - אם תגיעו בזמן הנכון, תקבלו חוויה קולינארית תיאטראלית לא סטנדרטית. אוכל טוב, מוזיקה רועשת וריקודים שכונתיים ספונטנים של אנשים מאושרים.
עיצוב: 4 - לא מושקע יותר מדי, אבל הריהוט של המקום בשילוב הסגנון הלא אופייני של המטבח מוסיפים המון לקסם של המקום.
מתאים לאירוע: חגיגה עם החברים. כל סיבה למסיבה תתאים. כמה שיותר, יותר טוב. אם אתם רוצים להשקיע ולצאת לדייט לא אופייני, אז תפריט הטעימת על הבר היא אופצייה טובה.
מה הנזק - בין 200 ל- 300 ש"ח לראש במקרה הטוב (יכול להיות גם כפול 3).

ציון מסכם - 5

מעבר יבוק 8,תל אביב
טלפון: 052-7035888


1 תגובות:

Unknown אמר/ה...

ואוו, חוויה קולינרית חריגה.

 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates ► Distributed by Blogger Blog Templates;