בר יין חשוך ביפו

 ליד כיכר השעון, בתוך סמטה חשוכה ובין קירות אבן עתיקים תלוי שלט אדום ומואר -"בר יין". מאחורי דלת אבירים ישנה שממבט ראשון נראית כמו פתח למחסן עתיקות נטוש, תגלו חלל גדול ובו קשתות אבן חרוכות מעשן. בקצה הדרומי של החדר ישנו בר ומאחוריו הסבר לשלט האדום שבחוץ. מבחר עצום של יינות משובחים שנבחרו בקפידה והגיעו למקום מהייקבים טובים ביותר בעולם. במקום מספר שולחנות בגודל ובעיצוב שונה שרובם משלימים את המראה העתיק והקלאסי של המקום. אפילו הכסאות המרופדים מפוזרים להם ללא קשר וללא התאמה בין אחד לשני. המקום קריר וחשוך באופן טבעי. על המדפים מפוזרים עשרות בקבוקי יין ריקים שעליהם נוזל דונג הנרות שמאירים את המקום.
המטבח הוא צרפתי קלאסי "הארד-קור". המנות מאוד יחודיות למקום. חומרי הגלם הם מהמשובחים שיש. גם המקומיים וגם המיובאים כמו פטריות הכמהין הטריות והאויסטרים שהגיעו בבוקר מצרפת ועדין ניתן ללגום ממי הים האטלנטי שבתוכם.
התפריט מציע לכם מגוון מאוד מיוחד של מנות פתיחה, מספר מנות נוספות עם ט'אצ' של פטריות הכמהין הנדירות ושלל מנות עיקריות שיגרמו לכם להתלבט הרבה מאוד זמן. הארוחה היא כבדה. אין מה לתכנן הרבה להמשך. תתאימו את היין לאוכל (ולכיס) ותחוו ארוחה קלאסית ללא הרבה קשר לתרבות שלנו שתשאיר אותכם עם הרבה חומר למחשבה.

המלצתי:
תגיעו בשעות הערב המוקדמות. תנו כבוד למקום ותתלבשו יפה. אם אתם לא לחוצים בזמן תתחילו עם יין מבעבע. לפני שמזמינים את המנות הראשונות. קחו את הזמן, תספגו אוירה ותעיינו בתפריט בקפידה. לפעמים יש מנות מיוחדות שלא מוגשות על בסיס יומי. על יד המנות שלא תוכלו לרכוש הצוות בד"כ מסמן איקס עם טוש בשכונתיות שלא הולמת את המקום.
יין - תפריט היינות הוא כנראה מהאיכותיים והמגוונים ביותר שתוכלו למצוא בעיר. הדגש הוא על יינות בורגון המיוחדים. משרעת המחירים יכולה לנוע מ- 150 ועד לסכום בעל 4 ספרות שהראשונה לא תמיד מתחילה ב-1. תעזרו בצוות ותכווינו אותו בצורה הפשוטה ביותר לסוג היין שאתם אוהבים. כבד או קל זה התחלה טובה..
ראשונות -
איטריות 40 חלמונים גרסת הכמהין: אטריות טריות שנעשות במקום. מידת עשייה כמעט ריר. חמאה זהובה מותכת מעל ושבבי פטריות כמהין טריות שמוצפות בשמן של עצמן. מנה שרק בשבילה שווה לעשות את כל הדרך ליפו.
קרפציו בקר - אני בד"כ לא מזמין קרפצ'יו במסעדות. אצל יועזר זה שונה. הבשר משובח. מבותר מליבו של נתח עסיסי. לא דק מדי ונמס בתוך הפה. גם פה אני ממליץ על גרסת הכמהין.
שלולית (לא כל יום) - מנה של פירה שורשים שעליו רוטט חלמון חי והכל שוחה במי כמהין שמנוניים. כל מילה מיותרת.
הבורקס - פטרייה שלמה בבצק עלים עם ציר בקר סמיך. מנה של 3 ביסים. הבצק פריך, עוטף את האוצר באוריריות. קליפות הבצק מתפרקות לתוך שכבת הציר הסמיכה. הטעם החזק של הפטריה הטרייה משתלב מצויין. פשוט מעדן.

עיקריות -
תחזיקו חזק. אחת מהמנות הטובות שיצא לי לאכול בעיר (אם לא הכי). אז היא נקראית ככה:
אנטריקוט בחיתוך מיוחד של "יועזר" - גרסת הרוסט זוגי על רושטי. ליבו של נתח אנטריקוט מיושן. אדום כמו לב פועם. נטול שומן לחלוטין. הנתחים מוגשים על לביבת תפוחי אדמה (רושטי) מטוגנת קריספיות מבחוץ ונעות מבפנים. על המנה יוצקים ציר בקר סמיך כמו שמן מנועים ישן. דבק זהוב שטעמו ארומטי מלוח וקצת מתקתק. הבשר מפתיע ברכות שלו. השילוב שלו עם הרושטי הספוג בציר יגרום להוציא רעשים שלעולם לא שמעתם.








הבראנצ' של יועזר -
מהברנצ' תוכלו להנות רק בימי שבת בין שעה 12:00 ל- 16:00. התפריט הוא פיקס פריס (110 ש"ח). הוא כולל מס' מנות פתיחה פשוטות כמו ארטישוק, תירס ומבחר ירקות. המבחר מצומצם. 5 מנות עיקריות. מתוכם הייתי ממליץ על 2:
ביצים עם כמהין טריות - בריוש עם ביצה עלומה שעשוייה בצורה כמעט מדעית. מסביב שבבים דקים של פטריית כמהין. אין שילוב יותר טוב בבוקר מחלמון נוזלי וארומה של כמהין. מומלץ בחום
אגז בנדיקט - ביצים עלומות על טוסט עם הם או סלמון כבוש ורוטב הולנדייז. ממש לפי הספר.

הבלאדי מרי של יועזר - לחובבי המשקה בלבד. קוקטיל נהדר לבוקר, שההבדל ביועזר הוא שמוסיפים לו כף גדושה של חזרת לבנה. נפלא.

הדירוג: (1 - 5)
כמה טעים: 5
אווירה2 - שקט, חשוך ואינטימי.
עיצוב4 - מבנה עתיק שכמעט ולא שופץ. רהיטים ישנים ותאורת נרות משלימים את העיצוב של המקום ומייצרים תחושה של חזרה בזמן.
מתאים לאירוע: ארוחה רומנטית עם בן/ בת זוג. הבראנצ' מתאים מאוד לאירוע עם החברים. קצת אלכוהול ואוכל נהדר.
מה הנזק - 250 ש"ח לראש וצפונה..

ציון מסכם - 4

יועזר 2 כיכר השעון, תל אביב
טלפון: 03-6839115

1 תגובות:

Unknown אמר/ה...

בראנץ' שבת בצהרים - הכי טוב שיש על הצד היקר.
ארוחת ערב - אין כמו יום גשום.

 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates ► Distributed by Blogger Blog Templates;