ישר מהמצולות - מול ים

בקטגוריה של מסעדות "מפה לבנה", מול ים היא מסעדת הדגל של העיר. המסעדה נמצאת בנמל תל אביב וזה כמעט הקשר היחיד שיש לה עם ישראל. המסעדה הוקמה בשנת 1995 ע"י שלום מחרובסקי. החזון שלו היה לייצר מקום שמספק ללקוח את החוויה האולטימטיבית שבמטבח הצרפתי. הסוד שבמקום מחולק לשניים. הסוד הראשון הוא המחסן הגדול שתכלו למצוא בצמוד למסעדה. אחת לכמה ימים הוא מתמלא בסחורה אשר מגיעה מכל קצוות תבל בייבוא אישי של שלום. חמרי הגלם מייצגים את היהלום של כל אזור בעולם בתחום הקולינארי (תציצו באתר של המקום ותבינו). הסוד השני הוא יורם ניצן. השף הנאמן של "מול ים" אשר מנצח ביד רמה על כל מנה שיוצאת מהמטבח. השילוב של חמרי הגלם הנדירים ושל הדמיון והמקצועיות של ניצן, מייצר מגוון של מנות שגם בדמיון הכי מפותח לא תכלו להרכיב. חשוב לציין שגם המחיר נושק לסטנדרטים האירופאים. שלא תגיד שלא אמרתי.

"מול ים" היא המסעדה היחידה בתולדות מדינתינו הקטנה שנכנסה לרשימה היוקרתית של ה-
le grandes tables du monde - ספר "השולחנות הגדולים בעולם". אחד ממדרכי האוכל המכובדים והיוקרתיים ביותר.






המלצתי:
"מול ים" היא לא מסעדה ש"קופצים" לאכול בה. המקום עומד בכל סטאנדרט שיש בתחום של מסעדות כוכבים ואני ממליץ לכם להתיישר לסטאנדרט הזה. תבואו בראש משוחרר ועם לו"ז פנוי. קחו את הזמן מהרגע שהתיישבתם ואל תמהרו לשום מקום. תעיינו בתפריט ותבקשו מהמלצר הסבר על כל מנה שמסקרנת אתכם. הצוות שם מאוד מקצועי הוא יכול לצבוע לכם את המנות ולהשלים פרטים חשובים בבחירה הגורלית.
יין -
תפריט היינות במקום מאוד מגוון. אני ממליץ לכם ללכת על יין לבן יבש ולשתות אות כמה שיותר קר. תעזרו ב"סומליה" .(מלצר היין) של המסעדה.

כמעט שאין מנה במקום שלא הייתי ממליץ לכם לנסות. אז הטיפ הכי טוב שיש לי לתת לכם הוא ללכת על פי התחושה. לא תיפלו בשום מנה שתבחרו. בכל זאת אני אציין את המנות שאני הכי אהבתי (אחרי שכבר טעמתי מכולם)
ראשונות:

מגש אוויסטרים מרענן (6 או 12) - לא תמצאו כאלה בשום מקום אחר בארץ. טרי ומרענן מאוד. תשתדלו לא להפריע למנה עם הרטבים שמלווים אותה. אני פשוט מוסיף קצת לימון ושולק את הנתח הבשרני שבתוך הצדפה ביחד עם מי הים שנשארו בפנים.

מרק סרטנים - אני יודע שיש מנות הרבה יותר "קורצות" בתפריט, אבל הטעם של הנוזל המוקצף שבתוך הקערה יגרום לכם לעצום את העיניים ליותר מ20 שניות ולשכוח איפה אתם נמצאים.

עיקריות:
"לנגוסטין מדנמרק בגריל עם ציר סרטנים וסלט ירוק" - המנה הכי מיוחדת לדעתי. מאוד פשוטה וללא התחכמויות מיוחדות. מה שיפה במנה, זה שניצן נותן ללנגוסטין לדבר בעד עצמו.

הדירוג: (1 - 5)
כמה טעים: 5
אווירה: 3 - כמו לאכול באירופה. אווירה רגועה, הכל בנימוס וכמעט בלחש. יש מן תחושה שהצוות של המקום הם שחקנים בהצגה. אבל זה חלק מהעניין. תזרמו עם זה.
עיצוב: 3- מאוד פשוט ומאוד יפה. חלונות פתוחים לעולם. למרות הדיסטאנס המטורף בין המקום לבין מה שקורה בנמל, העיצוב של המקום משאיר אתכם על הקרקע. מאוד נעים ומאוד נח.
מתאים לאירוע: ארוחה לאנינים בלבד. אל תלכו לשם לעולם עם מישהו שלא יודע להעריך אוכל מסוג זה. פשוט לא שווה את המחיר. מתאים לאירוע בו אתם בוחרים לפנק את עצמכם ואת מי שאיתכם.
מה הנזק - 200 ש"ח לראש וצפונה..

ציון מסכם - 4

אתר המסעדה
הנגאר 24, נמל ת"א
טלפון - 035469920

1 תגובות:

Unknown אמר/ה...

ארוחת צהריים עיסקיות בימי שישי/שבת שווה כל אגורה.

 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates ► Distributed by Blogger Blog Templates;