
למקום בעצם אין שם. הבסטה זה אילתור של הרגע. שם שתפס ונשאר. אז אל תחפשו שלט גדול ואפילו לא קטן. המקום נמצא בקצה רחוב השומר ממש על השוק. פשוט מסדרון צר ובתוכו בר עם מספר מצומצם של כסאות. תוכלו לזהות שהגעתם לפי פריסת השולחנות שגולשים למרכז הרחוב, ועל רובם בקבוקי יין מיובאים.

(הדגל הרשמי של חבל בורגון)
התפריט מחולק ל-3 חלקים - ים, בשר, וכל השאר... לרוב הוא נכתב ממש על הבוקר בכתב יד ציורי ע"י אחת מהמלצריות של המקום. מעוז (הבעלים של המקום) מחליט ע"פ מצב הרוח ובהתאם לאוצרות שמצא בשוק באותו יום מה יהיה בתפריט היומי. האוכל מאוד מושפע מהמטבח הצרפתי אך מורכב ברובו מחומרי גלם מקומיים ובעיקר טריים. דגים מהים שלנו, גבינות מהשכן שגר ממול וירקות טריים מהדוכן הקרוב. בתפריט תמצאו מהמנות הפשוטות ביותר ועד למנות מתוככמות מאברים פנימיים וחומרי גלם נדירים.
תפריט היין מגוון מאוד. רוב היינות הטובים הם מאזור בורגון שבצרפת, אך תוכלו גם למצוא יינות איטלקים אוסטרלים וגם ישראלים.
המלצתי:
תתישבו על הבר. תבדקו אם יש דברים מיוחדים או חדשים ששוה לטעום. תסמכו על הצוות בעיינים עצומות. הם מבינים ומאוד מנוסים בלהתאים את האוכל ללקוח. תזרמו עם זה. אני ממליץ לשלב את כל העולמות. תזמינו את המנות בזוגות. תתחילו עם מנות פשוטות מעולם הירק והגבינות. משם תעברו לים ותסיימו עם הבשר.
המומלצים -
ירוק ולבן - קחו מנה של ירק כלשהו בשילוב ריקוטה (תתפללו שיש) או מוצרלה.
ירוק ולבן - קחו מנה של ירק כלשהו בשילוב ריקוטה (תתפללו שיש) או מוצרלה.
ים - קלמרי על הפלמצ'ה - מנה מצויינת אבל קצת חריפה. קחו ליד את הברוסקטות ים - בגט פריך מחולק לשלושה חלקים שעליהם חופנים נדיבים של מולים טריים, ועוד 2 סוגי טרטר דג בהתאם לשלל היומי שהגיע מהים. גם השרימפס מדהימים. הם לא מקולפים והם מוקפצים בציר ים סמיך. תקלפו ותקרעו את הבשר הטרי שלהם, ולבסוף תמצצו את הנוזל הנימוח שבתוך השריון הקשה. טעם גן עדן.
בשר - חייבים לנסות את הטרטר. הוא קצת מלוח לטעמי אבל הוא מצוין. הוא מגיע גם כן על ברוסקטה של בגט והוא עשיר בטעמים של אדום ומלוח.
את היין תזמינו בעזרת מעוז אם הוא שם (הבחור הגדול עם החיוך מתחת לזקן). תנו מגבלת מחיר והוא ידע להתאים לכם את הבקבוק למנה. לפעמים יש יינות מעולים שניתן להזמין BY THE GLASS. תשאלו את הבר-מן.
טיפ נוסף - ארוחת הבוקר מצויינת. תבואו ביום שישי לפני חצות היום ותלכו על אחד מ-3 התפריטים המוצעים. גבינות, דגים ובשר. מרענן וטרי. מומלץ בליווי יין לבן מבעבע וקליל. אין דרך יותר טובה להתחיל את הסוף שבוע.
הדירוג: (1 - 5)
כמה טעים: 4
אווירה: 4 - פנינה קטנה בתוך השוק. האופי המיוחד של מעוז והאהבה על סף טירוף שלו לאוכל שהוא מכין מייצרת אוירה רומנטית שסוחפת את כולם. יחס אישי מהצוות מוסיף לחוויה.
עיצוב: 3 - יינות בכל מקום, ציור מוזר ולא כל כך מקצועי מאחורי הבר. לא משהו מיוחד, אם זאת המיקום הכל כך מיוחד מייצר הרגשה שחשבו על כל פרט. אני הייתי ממליץ לכם לשבת בפנים.
מתאים לאירוע: כל דייט עם בחור/ה מכל סוג שהוא. תקבלו מהמקום מעטפת מושלמת למפגש רומנטי. כל השאר תלוי רק בכם..
מה הנזק - אזור ה- 200 ש"ח לראש לפני יין.
ציון מסכם - 4
השומר 4,תל אביב
טלפון: 03-5169234
1 תגובות:
יום עסל יום בסל, יש ימים חזקים ויש ימים חלשים, אוירה סבבה רגועה.
הוסף רשומת תגובה