איפה שבנון עבד - הרברט סמואל












ההמלצה של בנון:
אני מזהיר אתכם מראש - אני לא אובייקטיבי. עבדתי במטבח בהרברט סמואל, שם למדתי לבשל ומאז אני משוחד. אני יודע באמת כמה מושקע במנות - חומרי הגלם, העבודה המקצועית ותשומת הלב. אז אמנם לא מדובר פה בביקורת אובייקטיבית לחלוטין, אבל לכל מה שתקראו אני מתכוון מכל הלב .
לפני שנדבר על האוכל, כמה מילים על המטבח. המטבח של הרברט סמואל הוא חוויה בפני עצמה - את אי הבישול הטיסו בשלמותו מצרפת והניחו ישירות בקומה השנייה של המסעדה. הטבחים עובדים בתוך אקווריום אטום מזכוכית ואתם זוכים להציץ מקרוב באקשן המתרחש באחד המטבחים המקצועיים ביותר בארץ.

אז מה אוכלים:
הדרך הנכונה לאכול בהרברט סמואל היא להזמין מנות למרכז השולחן ולחלוק בין כולם. התפריט היצירתי מורכב ברובו ממנות "ספיישל" , אשר משתנות בהתאם לעונה ולמצב הרוח של השפים. (יובל בן נריה ממשיך בצורה מרשימה את דרכו של יונתן רושפלד )
לכן כדאי לבוא עם אנשים שאוהבים לאכול ושמוכנים לטעום ולהתנסות. המסעדה שייכת למקומות הבודדים שכיף לחזור אליהם לעתים קרובות, כי בכל פעם תמצאו מנות מקוריות חדשות.
גם אם בא לכם להעביר ערב איכותי על הבר, עם בקבוק יין טוב ומנות קטנות ומעניינות – הגעתם למקום הנכון.
בביקור האחרון החלטנו לדבוק במסורת ולחלוק בינינו את המנות. אולי מתוך אחווה וחברות אמת ואולי בגלל שפשוט כל כך קשה לבחור...
ראשונות:
הלחמים הטריים שהגיעו לשולחן נחטפו מיד וכמעט גרמו לסכסוך אשר איים לקטוע את תחושת השותפות עוד בתחילת הארוחה. לשמחתי הצלחנו להסכים על הפסקת אש עוד לפני שהגיעו המנות ראשונות, בהן כמה קלאסיקות הרברט-סמואליות שנמצאות בתפריט הקבוע. אל תוותרו על סלט העגבניות. כן, כן – סלט עגבניות ! אחת המנות הגאוניות בפשטותן, תנסו ולא תתאכזבו. גם סלט התמנון הוא כוכב קבוע בתפריט – תמנון וקלאמרי צרובים על הפלאנצ'ה עם עשבי תיבול, בצל שרוף ויוגורט – מנה פשוט מעולה.
מבין הספיישלים אהבנו מאוד מנה של סביצ'ה אינטיאס שהוגשה עם יוגורט בתיבול אסייתי. המנה מתאימה למי שאוהב טעמים חזקים ושקצת חריף עושה לו טוב. גם סלט שרימפס בסגנון בלקני היה מצויין. השרימפס התמזג מעולה עם יוגורט, טאפנד וירקות על הגריל – מנה מנצחת.


כעת, בעזרתן האדיבה של המנות הראשונות ושל שני בקבוקי יין אדום מבית תשבי, השלום כבר שגשג בשולחן והיינו מוכנים לסיבוב השני. בחרנו להמשיך עם מנות ביניים שיחממו אותנו לקראת המנות העיקריות.
מנה של קלאמרי עם גרגרי חומוס חמים, וקרם של בצל ירוק הייתה פשוט מעולה. אם הגעתם למסעדה בליל חורף סגרירי או שסתם מתחשק לכם ללכת על מנות מעט יותר כבדות, כדאי לנסות את הניוקי ואת מרק הערמונים. ניוקי עם ערמונים, שמן כמהין ושבבי פרמז'ן מעל – מנה איטלקית כבדה שמשתלבת מעולה עם גשם חזק בחלון. בכלל, הפסטות כאן טריות, נעשות בעבודת יד יום-יום והן פשוט מצויינות. מרק של ארטישוק ירושלמי עם ערמונים וקציפת כמהין עזר לנו לשקוע בכסא בשלוות ניצחון ולנוח קצת עד המנות העיקריות.

אז מה בחרנו למנות העיקריות ?
פילה של מוסר ים שהוגש על בליני בצל ירוק (סוג של פנקייק למתקדמים) וקרם שחור של חציל. קשה למצוא בעיר דגים כמו בהרברט סמואל, ולכל המתלבטים זהו הימור בטוח.
אמנם לא באנו להרברט סמואל בשביל לאכול סטייק, אבל אם יש בתפריט ניו-יורק סטריפ סטייק, אל תוותרו. קיבלנו נתח עשיר של בשר מצויין על שבושל על העצם בדיוק כמו שצריך, מדמם ומלא בטעם. ציר בקר שהתלווה לסטייק עשה את שלו בצורה מושלמת.
תבשיל בקר "נופל מהעצם" מבשר אנטריקוט וירקות חורף עמד בדיוק בהבטחה המחייבת שבתפריט, ושחה בציר סמיך ומלא בטעם.
בשארית כוחותינו עברנו לקינוחים, אותם מכינים בפטיסרי שבמסעדה. ביניהם כיכבו עוגת גבינה מעולה עם בצק פריך ופאי תפוחים קלאסי שהוגש עם גלידת וניל.
אז נכון, כבר אמרתי שאני לא אובייקטיבי, אבל שוב יצאנו מהרברט סמואל מרוצים מהאוכל ומהחוויה. האוכל מצויין והשירות מעולה, יש לי תחושה שאני אחזור בקרוב. מי רוצה להצטרף ?!

הדרוג של מתן:

הדירוג: (1 - 5)
כמה טעים: 4
אוירה: 4 - אווירה שקטה ואקסלוסיבית, הקהל בד"כ מתנהג בהתאם.
עיצוב: 5 - מאוד מושקע. לכל אזור במסעדה יש את ה"קטע שלו". נוף יפה.
מתאים לאירוע: לפתוח שולחן עם החבר'ה או לפתוח בקבוק על הבר.
מה הנזק: בין 150 ש"ח ל- 250 ש"ח לראש כתלות במידת הרעב או בסוג היין.
ציון מסכם - 4




אתר המסעדה
קויפמן 6 ,תל אביב
טלפון: 03-5166516



1 תגובות:

עומר אמר/ה...

אחלה ביקורת, ביחוד של ינון.
תמשיכו כך.

 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates ► Distributed by Blogger Blog Templates;